Blog PakarHowTo

Berinformasi & Memotivasi
Subscribe

“Cara mudah mengurangkan lenguh-lenguh badan”

September 17, 2007 By: PakarHowTo Category: "How To"

Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2
Share

Tidakkah anda berasa lenguh2 selepas menghadap komputer berjam-jam?
Jika ya, saya akan memperkenalkan kepada anda satu teknik Jepun dalam mengurangkan ketegangan/lenguh-lenguh tersebut.
Teknik ini diajar oleh seorang kawan baik saya semasa di jepun dulu.
Apa yang anda perlukan untuk melakukan teknik ini ialah hair dryer.
Apa? Hair dryer?? Biaq betul hang!!!!

Ya memang betul pun!
Hanya dengan menggunakan hair dryer, anda boleh hilangkan lenguh2 di badan anda.
Begini caranya ;

1-ON kan hair dryer anda. (angin panas akan keluar dari hair dryer tersebut.)
2- Halakan angin panas itu ke bahu/tengkuk atau mana-mana bahagian yg lenguh tersebut sehingga anda berasa lega.

Mudah dan praktikal
Teknik ini berkesan kerana angin panas yang keluar dari hair dryer tersebut akan mengembangkan saluran darah seterusnya menlancarkan pengaliran darah di kawasan yang berlaku ketegangan tersebut. Apabila darah mengalir dengan sempurna, lenguh-lenguh akan berkurangan.

* AWAS !!–Berhati-hati semasa melakukan teknik ini. Jangan halakan angin panas tersebut terlalu lama. Nanti tak pasal-pasal melecur pulak kulit korang. Saya tak mahu bertanggungjawab.–

Share
Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2

8 Comments to ““Cara mudah mengurangkan lenguh-lenguh badan””


  1. test komen

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    1
  2. hik..hik..
    blh tahan gak petua yang nie ;)

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @surihati_ku,
    cubala…kadang2 memang saya amalkan pun petua ni…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    2
  3. xdk hair dryer e kt umah..pas nie kena g beli la..huhu

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    surihati_ku Reply:

    @najihah,
    hik..hik…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    3
  4. er.. mcm iidea sama dgn pakai bantal tungku jer.. :p letakkan haba di bahagian tersebut untuk keluarkan angin. hurm..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    4
  5. salam.
    bagus juga petua ni…
    nanti nak cubalah.
    nak kena p supermarket beli hair dryer sbb kat rumah xada.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    5
  6. Salam..memamg lojik..saya sokong..saya mengalami masaalah lenguh di ofis ..tapi bila waktu rehat cuasa panas rasa sakit dan lenguh badan semua hilang..lepas nie kena beli hair dryer letak kat opis 1..tak pun pinjam production nyer hardryer untuk buka tape..haha

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    6


Leave a Reply

*
CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam


This page is copy protected
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline

Switch to our mobile site

Page 1 of 11