Blog PakarHowTo

Berinformasi & Memotivasi
Subscribe

Tafsiran Keperibadian Perempuan Mengikut Kitab Tajul Muluk

April 21, 2011 By: PakarHowTo Category: Rahsia

Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2
Share

Tajul Muluk begitu sinonim dalam astrolosi zaman silam, khususnya dalam masyarakat Melayu kuno dalam menafsirkan watak-watak wanita, mimpi, hari yang baik dan terjemahan lain dalam kehidupan sehari-hari.

Artikel ini adalah untuk bahan bacaan santai dan hiburan semata-mata, dan ia bukanlah fakta yang dapat dipercayai dengan mutlak. Kalau ada yang betul tu, mungkin semua itu hanyalah secara KEBETULAN saja.

Kitab Tajul Muluk

Kitab Tajul Muluk

Rahsia Wanita Mengikut Bulan Kelahiran

  • Januari

– ramai kenalan, sedikit pemalu dan bersungguh-sungguh bila melakukan kerja

  • Febuari

– boleh di percayai, pandai buat kerja, sangat teliti dalam urusan kerja tetapi suka bermain cinta

  • Mac

– ringgan tulang, mudah membantu, tiada bakat dalam perniagaan kecuali bimbingan. mudah tergoda pada lelaki, tak pandai menyimpan wang dan suka sendirian.

  • April

-Tabiat lekas naik darah, pertuturan keras dan kedekut

  • Mei

-Suka merendah diri, penyabar, suka meminta bantuan orang lain tiada bakat dalm perniagaan, manis pertuturan dan mudah dengan lelaki.

  • Jun

– banyak ilmu pengetahuan, ringgan tulang, hidup dalam kemewahan, perkahwinan tidak kekal, pernikan lebih sekali.

  • Julai

-Banyak pancarobahidup dan godaan, banyak perolehi rezeki

  • Ogos

-bernikah lebih dari sekali,berbakti pada suami, rezekinya pada suami dan rajin berusaha.

  • September

-Murahhati, tabah dalam dugaan serta mempunyai ramai anak

  • Oktober

-murah rezeki, keras hati dan mudah simpati

  • November

-rajin, pandai berbicara, mudahmenyeleweng, tidak menafaatkan harta pusaka

  • Disember

– rajin berusaha, lekas naik darah, keras hati, bila marah berapi-api, anaknya ramai lelaki dan murah rezeki

So, cubalah anda nilai sendiri, betul ker info-info yang macam ni? Saya dah bandingkan tafsiran yang diberikan dengan perangai seseorang, tapi hampeh jer, tak betul langsung pun…huhu.

Anda bagaimana?

Share
Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2

16 Comments to “Tafsiran Keperibadian Perempuan Mengikut Kitab Tajul Muluk”


  1. amygdala says:

    Kitab Tajul Muluk ni berasal dari mana? Apa asas2nya? Bagaimana dengan kesahihan nya??

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    1
  2. Assalam saya dah cuba tengok perangai kaum wanita yang saya kenali tapi sayangnya tak satu pun sama dengan kitab tajul muluk. Ok le saya pn tak ambil serius sangat. Thanks

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    2
  3. saya pernah mengalaminya dan hamba allah itu memberitahu segalanya tentang diri saya menggunakan kitab tajul muluk, hampir 95% betul. Dan dia mengatakan tafsiran tentang diri seseorang semuanya ada di dalam kitab tajul muluk ini. wallahualam..

    Latest Entry: Free Latest Infomation

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    3
  4. wo shi seha says:

    tak sama 100% pun..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    4
  5. divalavida says:

    eee..kalu bab bab perangai ni ok ler lagi nak tafsirkan coz it so subjektif but, bab-bab yg sampai nak meramal rumahtangga org cerai berai tu yg rasanya mcm tak betol jek…ok, baca boleh,percaya jangan! peace…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    5
  6. tak sama jugak….ianya hanya sekadar hiburannn….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    6
  7. x sama…he..he..he..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    7
  8. x sama…gak….he..he..he..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    8
  9. Yg Jun tu tak boleh tahan. Perkahwinan lebih dari sekali.
    Haha.. Takpe la, tak nak la caye. =)

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    9
  10. melihat pd bulan ogos..mmg ada prsamaan dgn adik sy..krn dia pun telah menikah kali ke-2 dan rajin brusaha semasa dari belum kawin lagi…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    10
  11. Januari,yup memang serupa :)

    xperlu direct percaya benda ni pun

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    11
  12. wow..seram nyer…sy lahir bln ogos…hmmmmm..minta2 la dijauhkan yg 1st tuh…yg selebih 2…mmg tepat sekali…cuma lom dikurniakan rezki utk chy mata n dlm bdg pkerjaan…ape pon kita sbg hamba Nya hanya mampu merancang dan berusaha…Dia Maha Mengetahui…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    12
  13. adeh! x same pon..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    13
  14. eeeee pe ni, tak nak percaya la..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    14
  15. Noor De'hearty says:

    namapun tafsiran.. so tentulah byk kebetulan…
    mmg org dulu2 byk tgok Tajul Muluk nih..
    pasal wanita..byk dlm tu..nak tgok wanita mcm ner..
    tgok pipi mcm ner.. hehe menakutkan juga..
    nak cari isteri cmner..jalannya mcm ner..
    semua ada dlm tu.. :-)

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    15
  16. cek mek molek says:

    saya bulan ogos…kahwin lebih dari sekali betul..hehe…anggap kebetulan jer…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    16


Leave a Reply

*
CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam


This page is copy protected
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline

Switch to our mobile site

Page 1 of 11