Blog PakarHowTo

Berinformasi & Memotivasi
Subscribe

Segalanya tentang SIHIR (Mesti Baca)

April 26, 2011 By: PakarHowTo Category: Info Berguna

Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2
Share

Berikut ada 1 artikel yang saya dapat dari email seorang sahabat yang ingin berkongsi ilmu mengenai SIHIR. Maklumat yang diberikan sangat informative dan sangat menarik. Sama-sama lah kita baca dan amalkan. Kalau tak dapat amal semua pun, amal lah mana yang sesuai.

Tolong sebarkan kepada rakan-rakan yang lain yer ;)


Segalanya tentang SIHIR – Ustazah Dato’ Dr Fatima Zahra

Ni nota yang sempat dicatatkan dari kelas Ustazah Dr Fatma El-Zahra. Beliau bercakap mengenai sihir. Sambungan dari kelas beliau sebelum ini.

Dr. Fatma amanahkan anak murid dia untuk sampaikan kepada kaum keluarga dan sahabat handai. So, I want to share this knowledge to you all, since kita pun terdedah dengan perbuatan sihir ni everyday.

Sihir ni perbuatan jin dan syaitan, dan daripada manusia yang mahu merosakkan orang l ain sbb dengki, sakit hati, cemburu etc. Manusia ni pegi kat tukang sihir or what we know as bomoh or pawang. Tukang sihir ni guna khidmat jin dan syaitan provided that tukang sihir ni buat sesuatu balik untuk jin/syaitan ni. Contohnya, jin/syaitan ni suruh tukang sihir ni kencing pada Al_Quran, baru dia mahu berkhidmat dengan tukang sihir ni.

imej jelmaan jin

imej jelmaan jin

Bagaimana kita nak tahu orang yang kita ‘minta tolong’ tu adalah tukang sihir?

  1. Bomoh ni akan minta things like gambar, songkok, kain pelikat/kain batik, asam limau, telur, and also your birthdate.
  2. Bomoh ni akan minta binatang ‘pelik’ like ayam hitam ke, kambing putih ke etc
  3. They read Quran in a funny way, very fast and unclear. Sebenarnya mereka mencampuradukkan/ menterbalikkan ayat-ayat Al-Quran dan masukkan nama jin/syaitan di antara ayat-ayat yang dibaca tu.
  4. They are dirty, kuku kotor, pakaian bau busuk. Do not reflect as orang yang mengamalkan Islam. Akibat orang cari tukang sihir – telah kufur kepada Rasulullah. Sbb cara ini menunjukkan you be! lieve there are people who knows ghaib and that is HARAM! Even Rasulullah has said that cuma Allah saja yang tahu tentang ilmu ghaib, not even him yang ada ilmu tu.

Bagaimana kita tahu kena sihir?


  1. Cannot sleep at night
  2. Suka ketawa sendiri
  3. Tak suka mandi
  4. Suka makan banyak. Actually makan for two – sendiri + jin!!
  5. Suka duduk dalam bilik air lama-lama.
  6. Able to speak in different language secara tiba-tiba!

Bagaimana Hendak Mencegah Sihir?

1.  Bacalah 3x selepas solat subuh dan 3x selepas maghrib – read loudly, not in heart!

“Maasyaa Allahukaana wamaalam yasyaklam yakun Walaa haulawala quwata illabillahi ‘aliiyil ‘azhiim”

Maksudnya: Apa yang Tuhan kehendaki akan berlaku. Apa yang Tuhan tidak restui tidak akan berlaku. Tidak ada upaya mel ain kan kehendak Allah.

  • Bacalah secara lafaz, jangan baca di hati
  • Agar jin/syaitan lari dari rumah kita. Imagine rumah yang tiada syaitan dan jin, tiada perasaan marah, takdelah asyik nak gaduh sesama ahli keluarga betul tak?
  • Sometimes when you have a bad fall, or when your kids suddenly fall, don’t just laugh it off. Cepat -cepat baca 3 Qul dan ayat di atas dan gosok badan. Jin tak akan masuk dalam badan.

2. Turut perintah Allah.

Antaranya: Mandi hadas besar as soon as haid kering. Do not wait after 1 day baru nak mandi hadas. Sometimes kita suka melengahkan mandi hadas ni. Same goes to junub. Kita dikelilingi syaitan! Don’t prepare breakfast dalam keadaan junub! Bahaya!

3. Lebihkan zikir.

  • Ayatul Kursi – mengiringi tiap waktu solat fardhu
  • Surah Al Baqarah – baca di rumah 1 hari, 3 hari syaitan tak masuk rumah. Baca sebagai wirid harian ayat 285 yang bermula dari “Aamanarasul. …”
  • Doa Rasulullah untuk tiap perbuatan seperti doa masuk tandas, keluar tandas, menghadap cermin, doa makan ect.

Note! : “Arasy” atau tempat syaitan rehat is the lubang najis. Jangan duduk lama di situ. Dah habis ‘bisnes’ keluar la.. ubah tabiat suka baca suratkhabar or majalah dalam jamban! Also, do not sing in tandas! Jin can also attack thru mirror. Oleh itu protect yourself by reciting the doa menghadap cermin.

4. Jangan bagi anak-anak keluar waktu maghrib. Jin dan syaitan byk di taman-taman, halaman rumah, padang . So, always know where your kids are bila masuk waktu maghrib. Kita suka buang sampah waktu maghrib. Time to change!

5. Seelok-eloknya ada tamar di rumah, especially tamar dari Mekah or Madinah. Jin dan syaitan tak suka tamar dari Mekah dan Madinah.

  • Makan 7 biji tamar Ajwa atau tamar dari Madinah tiap pagi.

6. Tiap malam sebelum tidur dan tiap pagi baca 3 Qul, tiup ke tangan dan sapu seluruh tubuh. Boleh baca dan niatkan sebagai zikir bila datang haid.

7. Sebaik-baiknya usaha untuk mencari tempat sihir dan buangnya. Ayat khas untuk mencari tempat sihir – surah Al-Kauthar.

8. Muhasabah diri, bertaubat dan banyak beristighfar. Gangguan might be from your own doings.

Mencegah dan Berubat Orang kena Sihir

1. Letakkan tangan di tempat yang sakit di tubuh dan baca:

  • Bismillaahi (3x)
  • A ‘uudzu bi ‘iizzatillaahi waqudrotihi min syarrimaa ajidu wa uhaadziru

Ertinya: Dengan menyebut nama Allah. Saya berlindung dengan kekuasaan Allah dan ketentuanNya dari kejahatan sakit yang saya rasakan dan saya khuatirkan.

2. Bacalah ayat di atas 7 kali.

3. Kemudian baca doa:  “Allahumma robbannaasi adzhibil baksa. Isyfi antasysyaafii laasyaifaa-aillaa syifaa uka. Syifaa-an laa yughaadiru saqomaa”

Ertinya: Ya Allah, Tuhan manusia, lenyapkankanlah penyakit ini. Sembuhkanlah, Engkau jualah Tuhan yang menyembuhkan penyakit yang tiada kesembuhan mel ain kan kesembuhanMu. Dengan kesembuhan yang tiada ditambah penyakit lagi.

Merawat Orang yang Kena Sihir

1. Ambil 7 helai daun bidara (daun ini diguna buat mandi mayat- jin takut daun bidara!), dan ditumbuk atau digiling is most prefered. It is a symbolic action to hancurkan perbuatan jin. Sambil giling daun-daun bidara ini, baca:

  • Ayatul Kursi
  • Al-Kafirun ( Qulya ayyuhal kafiruun..)
  • Qul ~ Ahad
  • Qul ~ Falaq
  • Qul ~ Naas
  • Surah Yunus ayat 81
  • Surah A’Raf ayat 120-121
  • Surah Thaahaa ayat 69 mulai “Wala yuflinu…”

2. Campurkan daun yang telah digiling tadi dalam baldi yang dipenuhi air yang boleh diminum.

3. Ambil 3 sudu air tadi untuk beri pesakit minum.

4. Selebihnya dibuat mandi. Do it masa masuk waktu maghrib.

5. Ulangi selama 41 hari. Buat 41 hari berturut-turut lagi bagus. Tapi kalau nak selang sehari dua baru ulang pun boleh gak tapi jangan sampai seminggu gap…tak menjadilah! Kalau tak sembuh juga, ulangi 41 hari lagi (could be a strong sihir).

Another method is the ‘dry way’.  That is, tak payah mandi, but baca terus pada pesakit sambil sapu kepala dia.

Sekian, Wallahu a’lam. Semoga ada manfaatnya.

Share
Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2

18 Comments to “Segalanya tentang SIHIR (Mesti Baca)”


  1. bagus entri ni.. kena print dan tampal kat dinding.. boleh tunjuk kat makcik2 yang suka jumpa atau cadangkan kita pegi jumpa bomoh bila ada perkara ‘pelik skit’ yang terjadi.. bila kita cakap, diaorang tak nak terima… seolah olah bomoh tu teror sangat semua boleh ubat.. macam dah tak ingat ALLAH tu lebih maha berkuasa..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    faris Reply:

    Sihir ini memang membahayakan orng lain, coz abng ipar saya pun telah terkena sihir ni..orng yg melakukan ni x fikir2 baik coz disebabkan dendam, cemburu, iri hati snggup melakukan apa saje termasuk sanggup membunuh secara halus..Lagipun di dunia ini mane ada undang-undang lagi yg boleh menyabitkan orng yang menggunakan sihir ini. termasuk menggunakan santau..abng ipar saya telah terkena santau kerana dendam orng, malah skrng ini masih dlm proses perubatan..orng yg melakukan ini meminta bantuan bomoh orng asli (ilmu hitam yg tinggi) smpikan orng yg tolong ubatkan tu pun turut dicedarakan..saya harap orng yg melakukan ini balik ke pangkal jalan sebelum terlambat dan saya harap suatu hari nanti ada akta undang-undang untk perbuatan sihir ini. (mungkin memerlukan pakar perubatan sekali dlm membantu)..semoga kita sentiasa kekal beriman..amin

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    ctmaliha Reply:

    @faris, iye la benda ni tak percaya pun tak boleh jugak, sebab ianya memang wujud.. saya sendiri pernah diberitahu saya disihir oleh seseorang sejak 6 tahun lepas. mulanya saya tertanya2 jugak sapa la yang benci dgn saya ni sampai sanggup main sihir2 pulak? namun bila memikirkan syaitan ni memang kerjanya menyesatkan hidup kita, tak la saya ambil peduli semua tu.. minda kita sendiri kena kuat untuk menghadapi dan menerima semua ini, jika kita yakin dan percaya pada benda ni, secara automatik badan kita akan menjadi lemah… sama la jugak kalau kita yakin dan percaya pada kuasa ALLAH, secara automatik juga badan dan minda kita akan menjadi kuat.. tak de seorang di muka bumi ni yang tahu apa yang terjadi pada orang lain melainkan ALLAH SWT sahaja.. so, kalau diberitahu kita kena sihir, relax je dan teruskan doa, zikir dan tanyalah ustaz/ustazah ayat2 dalam AL QURAN untuk penyembuhan.. hukum jumpa bomoh dan memberi upah padanya adalah haram.. sebab tu saya tak suka makcik2 yang cadangkan saya pergi jumpa bomoh ni.. anak saya gatal2 dikatanya ada jin kat badan dia, padahal saya bagi antibiotik terus baik, sehari je.. suami saya marah2 dikatanya ada saka, dah mood dia tak baik hari tu, tentu lah marah2.. kita sendiri pun kalau bad mood, marah2 jugak..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    noor Reply:

    @ctmaliha,
    ya betul tu. Anak saya umur 1 setgh, demam.budak budak biasa la demam ni mainan dia. ada ke jiran saya suh gi jumpa bomoh. ada gak yang suh gi jumpa ustaz ambik air jampi. saya biasa bagi ubat demam pastu baik la demam dia dgn izin Allah.Dah kronik rasanya masyarakat melayu kita sekarang ni. percaya kat bomoh sangat sampai membelakangkan agama.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    1
  2. Bagus info ni. tapi tulis ayat Al Quran dalam tulisan rumi lain bunyinya.takut salah baca lain maksudnya dan doa tak makbul. berdosa ada.maaf atas komen ini.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Hairul Hissam Reply:

    @ros,

    saya pun raser gitu… elok pakar how to masukkan ayat asalnya..
    gunakan image boleh gak..

    mmg berguna info ini.. tq…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @Hairul Hissam,
    OK insyaAllah saya akan cuba cari teks Quran asal (dlm jawi)

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    ctmaliha Reply:

    @PakarHowTo, kedua dua ayat tu ada dalam buku IKHTIAR PENYEMBUHAN PENYAKIT, DENGAN AYAT DAN DOA-DOA MUSTAJAB- oleh Tuan guru Dato’ Harun Din. harap dapat membantu pakar membuat rujukan

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @ros,
    OK tq atas cadangan.
    Saya akan cuba cari teks Quran yang asal (dlm tulisan jawi)

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Hairul Hissam Reply:

    @PakarHowTo,

    thanks juga kpd Pakar How to kerna prihatin dan membaca post kami semua…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @Hairul Hissam,
    memang itu menjadi tugas kami sepatutnya,
    tapi dek kekangan masa,
    kami tak dapat balas semuanya.
    harap maaf

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    2
  3. terima kasih atas info yang di beri…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    3
  4. Mmg bgus pkongsian kali ini,1 tjuk yg sering mhntui kite,krn org2 kite tlalu tksub ngn bomoh.Mmg kbnykn bomoh/tok guru myatakn mrk hnya perantara,dan mmohon bntuan HANYA dr Allh,namun,kite sering mdapati bacaan ayat Quran dan tingkah laku bomoh ini amat mcurigakan.Mmg jin dan syaitan suke mcari pndamping yg mmpu mjaga mrk.Sbaiknya,kite sume mjauhi unsur-unsur yang mmpu myesatkan akidah dan mnuju ke arh syirik ini..wallahualam.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    4
  5. azlina k says:

    BAGUS info ni…sekurang2nya usaha sendiri nk ubati penyakit….klu harap org tak rasa penat….nya…selain dari dapat dekatkan kita pada Allah dan yakin denganNya…

    Saya selalu ingatkan diri saya bahwa `Mintalah kepadaKu jangan minta yang lain.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    5
  6. Terima kasih pakarhowto, jika tak boleh,blh juga gunakan ayat berkenaan dalam surah apa dan ayat yg ke berapa.selalunya doa-doa ni ada dalam Al-Quran. itu lg mudah dan kita boleh cari lagi tepat dan boleh amalkan.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    6
  7. Terima kasih atas perkongsian ini…
    Sihir ni mmg wujud sdgkn Rasulullah SAW ble t’kena inikan plak kita org biasa…
    Saya pn t’kena juga…. yang peliknya kisah saya ni… Saya x b’musuh pn dgn orang tu… Saya terima & layan dia sbg kawan n tamu… tp dia kenakan saya juga… Saya t’kena ilmu pengasih n pukau… sib baik Allah SWT msih sygkn saya… Saya t’sedar… duit jer yg lesap sib baik maruah x t’gadai… Syukur Alhamdulillah… Ada dlm 5 bulan juga saya x sedar saya berada dlm pengaruh sihir…. Sekarang ni tgh b’ubat… Mudah2an Allah memberi kesihatan semula kpd saya…. Saya rasa da sampai masa negara kita wujudkn akta2 sihir ni… Biar pakar2 agama dilibatkn dlm membentuk akta…. Syaitan n iblis mmg x pernah putus asa menyusahkan hidup anak2 adam…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    7
  8. salam.. skrng rmah tgga sy tlah dsihir… hmpir stahon sy byk bsabar dgn krenah suami yg sering mgamuk n marah2 x kne punca. ape saje yg sy buat sume serba x kene bgi dia. byk pkara yg boleh mbuatkn sy mjadi tkanan jiwa. dia slalu nyorok dlm almari, bwh katil hmpir 2 jam smata mata nak mgintip sy. klalkuan dia mbuatkan sy mjadi tkot utk mdekati dia. sering mcurigai sy shingga ke pkara x msok akal dia akn mnuduh sy tlah myimpan sesuatu/seseorg didalam rmah stiap kali pulang ke rmah di akan slongkar katil, mbuka sarung bntal n mcium stiap sudut tilam n bantal. sy trasa amat thina tggapan dia thadap sy.. byk ag pkara yg plek tlah tjadi pd dia n rmah sy. tp sy da x mpu mluah ag………….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    8
  9. kat tempat saya ada seorang yang mengamalkann sihir, dimana ramai orang kampung telah melihat sejenis makhluk seperti manusia setinggi sejengkal, ada yang mengatakan makhluk itu ialah toyol atau pun anak kerak. setiap malam selasa dan malam jumaat akan ada bau seperti kemenyan apabila lalu di kawasan rumahnya, mungkin masa itu dia sedang menjampi amalannya. dia juga menggunakan minyak orang mati dibunuh (minyak mati bunuh/minyak dagu) untuk tujuan mengkhinati orang, apabila mangsa tersebut sakit dia berpura2 merawat mangsa tersebut. dia juga boleh melakukan SANTAU kepada mangsa-mangsanya, bagaimanakah cara supaya segala perbuatan yang dia lakukan tersebut tidak terkena kepada orang lain dan supaya terkena kembali kepada diri dia sendiri. nama dia ialah Roslan Bin Li dan nama emak dia ialah Bidah. no tel dia 0111 9311898

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    9


Leave a Reply

*
CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam


This page is copy protected
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline

Switch to our mobile site

Page 1 of 11