Blog PakarHowTo

Berinformasi & Memotivasi
Subscribe

Panduan Zikir Dan Doa Untuk Kekal Cantik Berseri

March 23, 2009 By: PakarHowTo Category: Panduan

Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2
Share

1.  Untuk sentiasa kelihatan cantik menawan berseri, awet muda luaran dan dalaman, amalkan membaca zikir dengan cara seperti berikut :

  • Baca ” Ya Badiyah ” 1 x
  • Baca ” Ya Nur ” 1x
  • Baca ” Ya Hadi ” 1 x
  • Baca ” Ya Allah ” 3x

Amalkan membaca zikir ini dan tiup ke tapak tangan dan kemudiannya sapu ke muka kita setiap hari.

2.  Amalkan membaca ayat2 seperti berikut ;

  • Baca ayat ke 35, 36, 37 dan 38 dari surah al-Waqiah pada tiap selepas solat subuh.
  • Selepas baya ayat2 ini, hembuskan pada air dan kemudian minum air tersebut.

*Kaedah ini adalah untuk rawatan dalaman supaya kelihatan cantik muda dan bertenaga luaran dan dalaman.

3.   Bacalah surah al-Waqiah tiap tiap hari sebelum tidur, nescara kita akan sentiasa murah rezeki dan mendapat ketenangan jiwa.

Sedikit tambahan info ;
Kepada yang selalu sakit kepala atau migrain tu, amalkan membaca ayat 19 dari surah al-Waqiah. Moga-moga boleh menghilangkan / meredakan sakit kepala yang dialami.

Sekian, selamat beramal.

Share
Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2

67 Comments to “Panduan Zikir Dan Doa Untuk Kekal Cantik Berseri”


  1. da gg yg buat buat cwo gantengin

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    1
  2. @ilham, huhu..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    2
  3. Baca ayat ke 35, 36, 37 dan 38 dari surah al-Waqiah pada tiap selepas solat subuh.

    Soalan: Untuk orang lelaki pn bleh pkai ke? bukan ke maksud ayat tu berkenaan bidadari yang disediakan untuk golongan kanan.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    3
  4. ok

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    4
  5. Iqbal sinhaji says:

    Saya mau minta doa pengasihan yang ampuh tanpa ritual puasa

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    5
  6. seribudinar_69 says:

    sabon CLAY hebat penawar untuk pengidap EKZEMA…RM10+rm3 kos pos laju malaysia

    serius membeli KOL sekarang di 013 279 7694… usah biarkan ekzema/alahan itu berlarutan…:>

    sila bank in RM13 ke akaun NOORDALILAWATI

    maybank 155014908581

    cimb 05150003406204

    bsn 05100-41-00013656-6

    selesai urusan bank in RM13 ke salah satu akaun,
    segera sms nama,alamat pos ke 013 279 7694 untuk segera diyla poskan sabon CLAY kepada anda…terima kaseh sudi berurusan dengan diyla:>

    untuk doa yang lebih hebat dan bermanfaat, sila dapatkan buku IKHTIAR PENYEMBUHAN PENYAKIT DENGAN AYAT-AYAT DAN DOA-DOA MUSTAJAB tulisan TUAN GURU DATO’ DR HARON DIN berharga RM15/120 muka surat. segera miliki dan beli dikedai buku berhampiran anda SEKARANG!

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    6
  7. Memang benar blog ini banyak membantu. Terima kasih.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    7
  8. Amalkan ayat-ayat al quran kerana terdapat hikmah didalamnya

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    8
  9. azy mazyah says:

    yg sy musykil baca surah waqiah tu, yg sy dgr dr ceramah sorang ustzah yg terkenal, bca lpas solat isyak, tp…dlm ni pula lps solat subuh.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @azy mazyah,
    ikut sunnah adalah dibaca SEBELUM TIDUR (selepas isyak la).

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    GuruCyber Reply:

    @azy mazyah,

    Nak baca Al-Quran ni tak kira masa sebenarnya… lebih baik amalkan setiap masa…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    alom casey Reply:

    @GuruCyber,
    btul4…
    tambah2 dpt paham maksud dy…tgah2 malam pong khuyuk je bace

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    9
  10. salam..sy nk tanye PakarHowTo..zikir
    ya badiyah (1x)
    ya nur (1x)
    ya hadi (1x)
    ya allah (3x)

    zikir ni kena baca berapa kali sehari ek..?? ke x kisah kalau kita amalkan byk kali dalam sehari..? minta penjelasan drp pihak tuan..

    sekian, teima kasih.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @sakura,
    Baca jer seberapa banyak yang boleh…mengikut kemampuan.
    Lakukan semata-mata kerana Allah ta’ala.
    InsyaAllah ada manfaatnya…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    10
  11. Amal kan skit2, asalkan berkekalan
    Tahukah Anda´s last blog post ..Jom Derma RM1 Untuk Palestin

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    11


Leave a Reply

*
CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam


This page is copy protected
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline

Switch to our mobile site

Page 1 of 11