Blog PakarHowTo

Berinformasi & Memotivasi
Subscribe

61 tanda cinta semakin pudar (Cuba Check)

June 12, 2011 By: PakarHowTo Category: Info Berguna, Pakwe Makwe, Tips

Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2
Share

Berikut ini saya kongsikan tanda-tanda cinta yang semakin pudar dan telah dipenghujungnya. Kalau korang punya pasangan ada menunjukkan ciri-ciri @ tanda-tanda seperti dibawah ini. Itu maknanya perhubungan korang dalam tahap bahaya dan harus berhati-hati. Kerana cinta itu bakal punah….

Cuba check…

  1. Malas angkat telefon
  2. Mula bagi macam-macam alasan
  3. Buat buat macam-macam hal
  4. Asyik-asyik cakap malas, malas, malas…
  5. Bila ajak keluar, asyik-asyik kata dia busy, sibuk memanjang
  6. Mula keluar dating dengan pakaian yg selebet
  7. Sudah pandai bergurau secara kasar dan menyakitkan hati
  8. Bila tanya soalan, dia tak jawab & biarkan soalan tergantung tak bertali
  9. Lupa hari jadi
  10. Mula mengelakkan diri dari berjumpa
  11. Mula keluar dengan orang lain
  12. Dia dah tak kisah kalau tak jumpa. Sebulan tak jumpa pun tak apa
  13. Ada date, tapi lupa nak datang…bagi alasan lupa la apa laaa
  14. Jawab sms kalau dulu 10 patah, sekarang dah 1 patah. Tu pun ringkasan mcm ‘k’
  15. Dah tak layan macam dulu
  16. Apa kita buat semua tak betul dimata dia
  17. Ada saja kelemahan kita yang dia nampak
  18. Dia nampak kelemahan kita lebih dari melihat kebaikan
  19. Taip sms pun pendek-pendek jer
  20. Bila kita cakap i love u, dia balas ‘emmmmm’ jer
  21. Bila tanya tetibe jer dia nak melenting tak tentu pasal
  22. Bagi alasan kita ni terlalu baik macam malaikat dan tak sesuai dengan dia. Tapi masa mengorat dulu tak perasan pulak diri diea macam setan…huhu
  23. Bila ajak jumpa parent, macam-macam cara dia cuba mengelak
  24. Bila cakap pasal kahwin, dia buat tak serius. Cuba lari dari topik.
  25. Dia dah tak kisah apa jadi kat pasangan
  26. Kita yang beria-ria, tapi dia buat macam acuh tak acuh jer
  27. Susah nak senyum @ gurau @ gelak ketawa dengan kita
  28. Dia beri perhatian lebih pada orang lain…lebih suka kawan-kawan dia dari kita
  29. Dengan orang lain, dia boleh mengaku single
  30. Status kat facebook, dia letak ‘single’
  31. Langsung tak nak ambil tahu pasal kita, buat bodo jer. Dah tak tanya ‘dah makan ke belum?..tak macam dulu
  32. Kalau dulu keluar dating, pegang-pegang tangan. Tiba-tiba, dah tak nak pegang. Rimas katanya. ((Perbuatan pegang tangan awek @ makwe adalah HARAM dalam Islam. Kami nasihatkan, elak buat perkara ini sebelum anda kahwin yer ;) ))
  33. Dulu-dulu pakai baju mesti nak matching, sekarang dah tak nak. Macam budak-budak. Buat poyor jer, katanya.
  34. Buat-buat lupa nak call atau sms kita
  35. Dulu kalau pergi toilet, pastu tak angkat tepon. Sekali check, ada miskol 30 juta kali. Tapi skang, nih ada 1 miskol pun dah cukup baik
  36. Ternampak dia berjalan dengan pompuan lain. Bil tanya, adik angkat jer jawabnya. Dulu-dulu tak tau pun dia ada adik angkat
  37. Kalau makan berdua, dulu kontrol-kontrol. Sekarang buruk lantaknya…huhuhu
  38. Dulu tersepak batu…batu yang salah. Sekarang, kalau tersepak batu, kita yang dipersalahkannya. Awal buta ker apa?, tengkingnya.
  39. Dila kita bercakap, dia pandang pompuan lain
  40. Bila ajak keluar, memanjang jer bagi alasan tak ada duit, sibuk kerja….
  41. Dulu panggil sayang, tapi tiba-tiba dah tukar jadi nama
  42. Sekarang dia dah jarang kontek kita.
  43. Bila kita tanya, dia jawab macam terpaksa je
  44. Sudah mula keluar perkataan BOSAN la, BORING la, TAK BEST la. Duduk rumah, tak keluar lagi best…
  45. Mula mempersoalkan bentuk badan kita…makin berisi lah…terlalu kurus lah…muka pucat lah…macam2
  46. Dulu kalau nak dating, bedezuupp datang…sekarang, ada jer alasan dia….jem lah, ape lah.
  47. Dulu masa gaji selamber jek dia bagitau kita. Sekarang ni, bila tanyea pasal gaji ” weh tu duit saya la….awak sebuk pesal ape??
  48. Dulu sanggup tolak ajakan kawan-kawan, sebab nak gi dating dengan kita. Tapi skang tolak ajakan kita nak gi dating sebab nak kuar dengan kawan-kawan katanya.
  49. Dia dah kurang ucapan ‘terima kasih’
  50. Cakap dalam fon pun tak lebih 5 minit. Dulu boleh pula berjam-jam, sampai panas fon.
  51. Bila bercakap pasal jodoh, boleh dia kata “Kalu ada jodoh, ade la. Kalau takde, kita takleh buat ape. Kite hanya merancang.” Dulu, boleh pulak dia kata “walau ape pn badai melanda, nk sehidup semati dengan awak…”
  52. Dulu kalau gi dating dia jemput & hantar balik. Sekarang, kena datang dan balik sendiri.
  53. Kalau call @ sms waktu malam, cepat-cepat dia cakap dah nak tidor. Padahal dok asyik bersms atau tengah tunggu call dari orang lain.
  54. Dulu, kalau gi dating tengok wayang sampai 2 kali sehari… lunch, jalan-jalan, pastu minum petang lak. Sekarang, lepas makan, pastu terus balik.
  55. Dulu-dulu, kalau dia salah, cepat jer dia cakap “Sorry awak”, “Maafkan saya awak”…Tapi sekarang, dah lah tak mengaku salah. Tak pernah minta maaf. Dia boleh salahkan kita lak. Padahal dia yang salah.
  56. Dulu mesti sebelum tidor, dia call kita dulu. Tapi skang, tak pun…alasannya, lupa la, penat la, dah tertidur la.
  57. Dulu asyik nak berkepit jer…pi makan sama, pi kelas sama. Tapi skang, dah rimas nak kuar sama.. seminggu sekali pun susah….nak masa untuk diri sendiri katanya.
  58. Dulu kalau ada kenduri kahwin saper2, cepat jer dia ajak kita. Skang, dia lebih rela pergi sorang-sorang.
  59. Dulu dia wangi selalu, sekarang ni asyik hamis jer bau nya…huhu
  60. Kita dah hantar 10 kali mesej, tapi dia esoknye baru reply!!!
  61. Dulu, bila nak pi mana-mana pun, dia akan bagitau kita. Tanya kita dah makan ke belum. Dia buat apa pun, dia cerita. Tapi skang, langsung takde khabar berita. Dia buat hal dia senyap-senyap. Langsung tak share dengan kita aktiviti dia.

Begitulah 61 tanda-tanda cinta yang semakin pudar. Sebenarnya ada banyak lagi. Tapi cukuplah korang check yang atas tu dulu. Kalau banyak tanda-tanda tu pada cinta korang, pandai-pandai lah korang bersiap sedia yer. Bersiaplah dari segi jiwa dan emosi sebab nanti korang akan tahu betapa peritnya putus cinta………… huhuhuhuhu

Sedikit tips:

Kalau korang nak tahu pasangan korang betul-betul cinta dan jujur dengan korang, cuba beli beli sim kad nombor lain. Cuba buat sms sesat…beri mesej yg romantik…cakap nak berkenalan ker apa ker. Dalam masa yang sama, korang SMS juga mesej dari henpon nombor lama. Cuba tengok dia ada balas yang mana satu dulu. Kalau dia balas sms nombor baru, ertinya memang betul dia dah boring dan bosan dengan korang. Dia memang tak jujur pada korang. Bye bye sayonara jer ngan orang camtu. huhu

Sekian.  ;)

Share
Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2

17 Comments to “61 tanda cinta semakin pudar (Cuba Check)”


  1. Kita kena ada sebab bila nak suka seseorang.. dan sebab yang betul akan menetapkan hati kita, dan hubungan berkekalan… Sebab utama ialah mencintai seseorang kerana Allah bukan kerana nafsu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    ilya Reply:

    @nasrol,

    betul tu nasrol…saya setuju..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Sabrina Cawani Reply:

    @nasrol,
    Betul, saya setuju :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    1
  2. waaaa..sedih bila putus cinta….uhukss..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    2
  3. wuhaaaaaaahahhhhhhhhhhhhhhhhha.sedihnya dah dapat petanda,,,,

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    3
  4. joyzieta says:

    cm byk tnde yg dh blaku aja..waduhh

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    4
  5. camne ye nk memupuk cinta yg kian pudar?? berhasil ke klu hanya sebelah pihak yg berusaha memupuk cinta itu??
    emmm.. cari yg lain kang.. bru tau..!! entah2 dia pn dh niat camtu..
    hehehe.. padan muka aku.. kih3…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    5
  6. saya suka idea/cadangan kat bawah sekali tu..
    dulu2, saya penah try, tapi bukan bercinta la..
    saya beli simkad baru n saja nak test spupu saya yang memang rapat giler dengan saya yang berlagak macho..
    tapi saya suruh kawan saya yang ayat..
    last2 kantoi dengan sepupu..
    tapi diorang punya relationship pulak kekal..
    sampai diorang pun dah kawin dah mei aritu..
    hehe, bertuah dapat tolong orang bina masjid..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    6
  7. achik girl says:

    klu yg jenis dah curang tapi suka kat kita lagi…dah la curang pastu klu dah sampai sumpah2 dgn Al-Quran kata nak berubh tapi x juga berubah…wlaupun setiap thun msti ja terkantoi tapi laki ni masih x nak lepaskan awek nii hinggakan sampai ppuan ni buat keputusan terima pinngan laki tu pun dsbbkan family ppuan n laki..so seolan cam mana nak tangani mslh ni dan apa patut ppuan tu buat???

    ada sapa2 yg leh bg cadangan or pandangan???

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    7
  8. puteri bulan says:

    salam..
    saya dulu jalin hub cinta dgn F sbb dia kwn kpd org y sy minat..bila dpt brhungn dgn A, walaupn mulanya just kwn tp da putus.kami byk gaduh..sy antra ppuan y hdk d knali d klngn mrk (kwn2 F n A)..

    akhrnya sy terima F sbg kekasih..mulanya krn kasihan dia, ingin hdupnya berubh kpd lbh baik konon…xtau pun dia sbnarnya byk exgf sblm sy..sy blh terima kalo dia byk exGF..tp x blh terima bila tau, gara2 sy..dia ptuskan hubgn dgn kekasihnya tnpa mmberi kata ptus (secara lisan)..dia curang dan memilih sy..smpi skng sy xtau pa sbbnya..mgkn krna sy lbh cantik atau rebutan kwn2nya…sy takut hal spti ini, akn brlaku kpd sy suatu ari nt d mna dia jg mudah meningglkn sy spti y d lakuknnya trhdp exGFnya..ini krna, sy tahu dia jns llaki pa.jnis y hanya ingn brdampingan pd ppuan y cantik, glamour dan brharta..skng baru sy tahu semua ini (stlah 5 thn knal)..

    spnjng prcintaan, dia jrng berkasar trhdp sy kcuali jika sy y mulakn dlu (cari psl)…tp smkn mgnali hati budiny dan diriny smkn skit hati mgetahui kebenarn..2010, thn y myiksakn jiwa dan diri sy….tp sbg kekasih, sy dpt rsa dia benar2 sayangkan sy. cuma saya msh ragu2 ada kah dia mencintai sy?? krna sy tahu, 2 prsaan ini brbeza…sy x mau dia brlakon dan menipu sy, lain y kata-kata d mulut lain pula yg dimaksudkan hati (almklum lelaki)..tp, mungkin itulah dia…saya cuma mahukan kebenaran n kejujuran, xmahu d tipu..

    skng kami tlh berumh tngga, sama spti dlu..sy msh xtau apa kah dia benar2 mncintai sy atau skdr myayangi sy..sy xtau apakah dia ikhlas mgahwini sy atau ats menurut kemahuan sy…kami memg pnah merancang brkhwin tetapi tahun 2010 sblm brkahwin..dia seakn berubh..sy dpt rasa seakan dia blum sedia brkahwin.krna x nmpak keghairahannya utk brkhwin..dia mnyerahkn sgala2nya berkenaan prsediaan prkhwinan kpd sy…sy keliru…smsa merancng prkhawinan, dia y beria2 nak berkhwin smtra sy mcm x brsedia.kalo blh, nk tangguh masa y ditetapkn..then bila sy percepatkan tarikh prkhawinan, dia plak y mcm x excited…sy sngaja prcptkan prkhwinan krna nk tgk kesungguhn dia, tu pun stlh tahu bhwa dia mc brharap pd exGFnya dulu..dia sangka sy bt bgitu krna rasa trgugat..(memang btol pun)..ini smua dugaan.. tapii…saya tetap keliru…

    berkenaan tanda d ats, cuma sdkt tanda y kena pada sy..kbykn msh x jelas…dan ada y trbalik spti no.52…dulu sy p dating n balik sy jalan sndiri.ttapi sblm brkhwin, sy d jemput n d antar balik olh dia….dulu dia xda lesen tulah trpaksa brdikari..skng dia da krja dan ada lesen keta….sm sprti sy tlah brkrja..

    cuma msalahnya d sini, kepercayaan sy trhadap dia smkin pudar malah sy takut utk mmprcayainya..krna dulu sy benar2 letak kejujuran dan kesetiaan no.1 dlm prhubgn kami..tp 2010, merampasnya..sy fikr sy mengenali kekasih sy rupanya x…skng sy msh kurang mgenalinya..sy cuma x mau d tipu dan terpedaya dgn lakonannya y brlagak sprti ptus harapan dtinggalkn kekasih padahal dia lah punca prpisahan tu…sy rasa, slma ni dia mmbohongi sy, kejujuran hnya pd tempat y prlu.pndai kan dia exploitasi keadaan…

    skng, kami telah berkawin tapi tinggal berasingan krna tempat kerja yg jauh…org kata, dlm keadaan ni apa2 pun brlaku (kecurangan??)…..sy xtau bgaimna mahu terima keadaan ini seandainya bnr2 brlaku..pasrah?ntah, sy x pasti…..walaupn brjauhan, kami tetap bersms pada waktu mlm…siang jarang skali nak brsms, mgkin sebab krja….yang saya benar2 setuju, ya..semua telah berubah,x sprti dulu..sms dan brtelefon smpai abis krdit atau sehingga telefon panas…itu sebab lah sy dah x pakai no.celcom lg..sebab, guna no celcom ni hanya krna nak berhubungan dgn lbh kerap dan jimat kos….namun skng, dah x slalu brhubung mcm dulu..waktu subuh pun masih x tido krna asyk brsembang..sms siang mlm…..urmmm…skng hnya tngl sejarah..dia yg mula buat keadaan bgini..lbh elok guna no. digi…top up rm10 blh tahan sampai 1 minggu, kadang2 byk lg baki…kerna, jarang dah sms dan kol dia..sy ni, ego2 laki sy lg ego..kalo dah laki bt prangai bgini, sy pun malas nk trhegeh2..apa guna hanya nak senangkan hati sy sedangkn dia x ikhlas..sekadar nk kehidupan yg selamat…sy nak khidupan yg benar2 ikhlas cinta mnyintai, bkn krna nak ambl hati sy semata2…huhuhuuu…sedih??..walaupun sedih, saya yakin dia benar2 mnyayangi sya tapi bukan mnyintai…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    8
  9. mcm ada je tanda2 cintaku semakin pudar huhuhuhu

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    9
  10. Rasa sedih2 sgt..byk tanda2 cinta kami makin pudar.semuanya sbb tunang sy.dah la dia jarang nak col sy.hmm..bila sy col pula jarang nak jwb.bila sy tanya, dia jwb x dgr,sibuk la.sy ada try miscol guna simkad lain tp yg sgt myakitkn hati dia col blk no simkad lain tu padahal dah byk kali sy col tpon dia tp langsung xjwb..msg 10 kali pun jarang d bls..huh!!!..sakit hati sakit hati…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    10
  11. cik eida says:

    urrmm..sgt2 m’bantu…kadg2 t’ase sgt diri ny thegeh kt c dy 2..ble ckp cm ny kt dy,,mule la kata,,2 perasaan sndri jew..dy xberubah pOn.tp klu 20/61 sama nye,,ape kejadahnye dy xbrubah??urmmmm..ntah laa..nk dlps kn tllu syg.,.tp klu dsimpn..sakit kn ati jew..:'(

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    11
  12. saya pn same..rase cm kite je yg menagih cinta dr dia..sdgkan dulu dia yg beria-ia untuk mnjalinkan perhubungan..pd awlnya sy x trima sbb dia dh ade awek..malah dia siap ckp dia suke tgk pipi sy yg timbul cm pp awek die..mse tu x rase pape sbb xde prsaan lg kt die..dia bgtaw sy yg die kapel dgn ppuan tu bkn ats dsr cinta tp sbb dorg sme2 kspian..wpun sy tolak tuk bcinta dgn dia tp dia slalu yakikan sy yg dia akn cuba bahagiakan sy n jd yg terbaik tuk sy..dia juga jnji klau sy trima dia xkan ade yg lain lg dlm hdup dia..dia seorg yg naif, kwn2 pn ckp dia bkn jnis yg pndai kelentong..ble dh kapel dgn sy, die msih lg kapel dgn ppuan tu..bkn sy nk runtuhkan hbgn org, tp dia yg ckp ppuan tu pn xde prsaan syg kt die..so ptutnye ble die dh jmpe org yg die syg, die kne la gtaw ppuan tu..wpun berat tuk dtrima, hakikatnye lelaki adalh same..klau boleh mreka mmg nk miliki lebih dr 1 wanita..skg kami dh clash atas pmintaan sy, tp sesungguhnya sy masih mencintai dia..sy sukar tuk lupakan knagan manis kami dan kasih syg yg prnah die tnjuk pd sy dlu (wpun sy x pasti die iklas syg atau x)..skg sy hnye mmpu bdoa Allah bantu sy lupakan dia dan kuatkan smgt sy..hati msih syg tp x boleh trima die lg sbb tlalu tluka..nk trima org lain pn x mmpu gak..x atw la ape ksudahan hdup sy..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    12
  13. mcm 50-50% je… ada tnda2 tu pd diri sy dn ada jugak pd dia.. huhu..
    Camne ni…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    13
  14. mcm 50-50 je… sy pn ada tnda2 tu, dia pn ada tnda2 cmtu… cmne ni… huhu

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    14
  15. cinta sukar d fahami ..
    apa pun situasinya kta perlu bersabar ..
    x smestinya apa yg kata org kta pcaya ..
    sometimes ada sesetengah org kta takkan fhm ..
    thats y , kta mudah berangapan bukan2 ..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    15


Leave a Reply

*
CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam


This page is copy protected
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline

Switch to our mobile site

Page 1 of 11